„Първо искам да поздравя отбора на Литва за това, че бяха част от такъв страхотен мач заедно с нас. Това е може би отборът, който играе с най-голямо сърце на този турнир. Днес те играха точно със сърце. Знаехме, че няма да се предадат”, заяви старши треньора на Съединените Американски Щати Майк Кжижевски след класирането за финала на Световното първенство в Турция. Американците чакат съперника си от полуфинала между домакините и Сърбия.

„Литва никога не се предава и днес трябваше да бъдем достатъчно отдадени подобно на тях. Видяхте, че така и не се предадоха до края. Чувствам, че сме победили един наистина невероятен отбор. Не очакваме от Кевин Дюрант да е лидер, такива са по-скоро Чонси и Ламар, а очакваме да е точно такъв какъвто е – изключителен играч”, коментира още Кжижевски.

„Бяхме добре подготвени за този сблъсък и изпълнихме плана си. За Кевин мога само да кажа, че днес просто беше приятно да го гледаш как играе. Той е невероятен състезател и добро момче. Колкото до това дали ми е било лесно срещу Клейза, ще кажа, че просто се опитах да го затрудня, да го забавя, но той е отличен състезател. Днес е 11-ти септември още вчера говорихме с момчетата, че трябва да изиграем този мач с чест”, пък сподели баскетболистът от американския състав Андре Игуодала.

Четете новините от Световното първенство по баскетбол със съдействието на bwin.