Капитанът на Словения Яка Лакович определено не демонстрира форма в първите срещи на Световното първенство по баскетбол. Срещу Хърватия той дори стартира от пейката, след разговор със селекционера Меми Бечирович. Явно мотивиран допълнително от това, Лакович изигра най-добрия си мач до момента на Мондиала, и помогна много за победата с 91:84.

„Понатрупахме самочувствие от тази победа, но все още трябва да се подготвим добре за Бразилия. Те са страхотен отбор, имат силни играчи, Марселиньо Уертас, Тиаго Сплитер, Барбоса, Варежао, много силен отбор,” отбеляза Лакович в интервю за Гонг. „Победата беше важна, но това е само един мач от групата. Утре трябва вече да сме забравили за нея.”

„Публиката ни е страхотна, благодаря, благодаря, благодаря. Все едно играем като домакини,” отчете и Лакович приноса на чудесните словенски фенове.

„Винаги се опитвам да давам 100% от себе си. В един мач един играе добре, в друг – друг. Ние сме отбор, всеки трябва да е готов. За мен няма проблем, че започнах от пейката,” коментира гардът на Барселона за загубеното титулярно място.

„Ще се опитаме да вземем второто място в групата, но ще видим какво ще стане, ще дадем всичко от себе си,” завърши опитният баскетболист.