Българинът Александър Везенков изигра силен мач за своя Барселона при домакинската победа над Бетис с 80:58 точки в петия кръг на испанската Лига Ендеса. Барса вече е с актив 3-1, но и мач по-малко, а Бетис е с 2 победи и вече 3 поражения.

Домакините нямаха никакви проблеми срещу Бетис, като след първа част дръпнаха с 23:17, а на почивката с 43:31.

Александър Везенков бе сред най-полезните за каталунците, заедно с Анте Томич и Маркус Ериксон. Националът игра 21 минути, за които реализира 14 точки и овладя 5 борби.

/В прикаченото видео можете да видите едно от хубавите изпълнения на Везенков в предишния мач на Барса срещу Билбао./

Най-резултатен бе Маркус Ериксон със 17, а 12 добави хърватският център Томич.

За гостите от Бетис най-полезен бе Трент Локет с 13 точки и 7 борби.

източник: twitter.com/FCBbasket

За Барселона предстои изключително натоварена седмица, в която каталунците ще изиграят 3 мача през два дни, което ще усложни задачата на треньора Йоргос Барцокас, който ще трябва да се справи с много контузии в състава.

В днешния мач за Барса не играха Хуан Карлос Наваро, Джъстин Долман, Петери Копонен и Шейн Лавал, а Барцокас използва петима баскетболисти под 22-години, сред които и Александър Везенков.

На 26-и октомври Везенков и компания гостуват на Цървена звезда в Белград в третия кръг на Евролигата. На 28-и са домакините на Бросе Баскет също в мач от Евролигата, а на 30-и гостуват на Фуенлабрада в двубой от 6-я кръг на Лига Ендеса.

Вижте как в друг от ранните мачове от 5-я кръг в Лига Ендеса тимът на Баскония победи като гост Ховентут с 90:83 точки.

От 22.30 можете да проследите двубоя Естудиантес – Реал Мадрид по DIEMA SPORT 2.