Барселона опази върха в класирането на Лига Ендеса с победа над гостуващия Естудиантес. Каталунците надделяха с 90:76, но успехът им не дойде толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед. 

Мадридският тим започна силно мача и дръпна със серия от 11:0, а до края на първата част авансът на гостите набъбна и до 14 точки. В крайна сметка тя приключи с 12 точки преднина в тяхна полза при 22:10. 

Постепенно обаче домакините живнаха и започнаха да стопяват изоставането си. В края на втората част те дори поведоха за първи път в мача, макар че голямата почивка дойде при 39:36 в полза на Естудиантес. 

От почивката нататък каталунците излязоха променени. Те натиснаха сериозно съперника, заздравиха защитата си и наложиха тотално надмощие, с което обърнаха развоя на мача. В края на третата четвърт авансът на Барселона стигна 14 точки, но тя приключи при 70:59. 

Това позволи на домакините да поддържат добро темпо до края и да изиграят една спокойна последна част. В нея те поддържаха аванс между 10 и 16 точки и в крайна сметка затвориха мача при 90:76 в своя полза. 

Така каталунците записаха 19-а победа от началото на сезона в 23 мача и продължават да водят с един успех пред Реал Мадрид. Естудиантес е 13-и с актив от 9 победи и 14 поражения, като е на три победа от зоната за плейофи, но и само на две над чертата на изпадащите.