Монако победи Барселона с 91:71 в дербито на 17-ия кръг в Евролигата по баскетбол за мъже. Двубоят в Княжеството сложи край на първото от двете завъртания в редовния сезон на турнира, като по средата му Барселона е на трето място с 11 победи и 6 загуби, докато Монако е на пето място с 10 успеха и 7 поражения.

Срещата бе очаквана с огромен интерес, тъй като предложи повторения на мача за бронзовия медал от последното издание на турнира. Интрига обаче нямаше, тъй като домакините от Монако взеха солиден аванс още в първата четвърт и спокойно го поддържаха през цялото време. В средата на последната част преднината на френския представител достигна дори до колосалните 30 точки.

Най-резултатен за победителите бе Майк Джеймс с 20 точки, а Алфа Диало се отчете с 19.

За Барселона Джабари Паркър отбеляза 15 точки.

В другия двубой от програмата в петък Олимпиакос спечели в Берлин срещу местния Алба с 94:67.

Домакините, които са на предпоследното 17-о място в класирането, започнаха мача с отлична стрелба от далечна дистанция и на полувремето водеха с 43:40, като в средата на втората четвърт авансът им за момент дори бе двуцифрен.

Олимпиакос обаче затегна представянето си в защита през второто полувреме, като в третата част гръцкият тим допусна само 8 точки в коша, а за сметка на това вкара 27. Финалистът от последното издание на турнира продължи да доминира и в последната четвърт и заслужено се поздрави с деветия си успех през сезона.

За победителите Алек Питърс вкара 23 точки, докато за тима на Алба, който е с баланс от 3 победи и 14 загуби, Мат Томас реализира 15 точки.

В класирането в Евролигата води Реал Мадрид с 16 победи и 1 загуба, пред Виртус Болоня с 12 победи и 5 загуби и Барселона. /БТА