Легендата Александър Джорджевич заяви, че не е изненадан от резултатите на Сърбия на Световното първенство по баскетбол в Турция. „Голям оптимист съм за медалите”, отсече още пред сръбското радио Б92 Джорджевич, който е световен шампион с отбора на бивша Югославия от 1998-а година.

Сърбия излиза срещу домакина Турция в единия полуфинал на шампионата, а САЩ и Литва ще спорят в другия в събота вечер.

„За мен класирането ни на полуфиналите не е изненада и няма да съм изненадан, дори ако стигнем до златото. Казах го и преди първенството, както и последният път, когато се видях с играчите преди шампионата. Не сме фаворити, но имаме качествено поколение от млади играчи, които като младежи са стъпвали на европейския и световния връх. Кризата е преодоляна. Феноменален успех е, че стигнахме до двубоя с Турция. Колкото до останалите, мисля, че литовците са още по-голям феномен от Сърбия, защото става въпрос за народ от около 3 милиона, а баскетболът е религия. Вече се готвят за следващото Европейско първенство. Друга изненада няма освен Турция, която играе отлично”, коментира още Саша Джорджевич, а на въпрос дали Сърбия би могла да се противопостави на САЩ при евентуален сблъсък на финала на Световното каза:

„Срещу тях би било най-леко. Най-тежко ни беше срещу Испания, а и срещу Турция ще е така. Играхме и с други силни отбори, но най-вече Аржентина. Но нека първо да стигнем до такъв мач, а не се знае какво ще стане и на полуфинала САЩ-Литва.”

Четете новините от Световното първенство по баскетбол със съдействието на bwin.