„Изиграхме отличен мач срещу Словения. Моите баскетболистите се бориха наистина сериозно”, отсече наставникът на домакина на Световното първенство Турция Богдан Таньевич след класирането на турците на полуфиналите в Истанбул. „Горд съм с тези момчета. Пишем история. Никога не сме стигали толкова далеч. Сега ще видим как можем да играем срещу страхотен отбор като Сърбия. Те играят фантастичен баскетбол”, коментира още Таньевич.

„Щастливи сме и горди, че спечелихме”, пък заяви баскетболистът на Турция Керем Гонлум и добави: „Достигането ни до полуфинал е изключително важно. Имахме вяра от началото на турнира, но да стигнем чак толкова далеч... Благодаря на феновете.”

Старши треньорът на Словения Мехмет Бечирович, който ще трябва да мотивира тима си за спора за разпределението на местата от 5-то до 7-мо каза: „Турция заслужи победата. Те изиграха отличен двубой. Започнаха добре и стреляха отлично. Бяха енергични и агресивни в защита, а ние не използвахме нашите шансове след първата част. Опитахме се да се борим, но днес просто нямахме шанс.”

Турция вече очаква полуфиналната битка със Сърбия в събота, а довечера са другите два четвъртфинала от Световното първенство като САЩ излиза срещу Русия от 18 часа, а от 21 играят Литва и Аржентина.

Четете новините от Световното първенство по баскетбол със съдействието на bwin.