Звездата на Индиана Пейсърс, но иначе твърда резерва в състава на американския национален отбор, Дани Грейнджър, направи супер изцепка по време на Световното първенство в Турция.

Крилото написа на своята страница в социалната мрежа Twitter няколко обидни забележки по адрес на Европа и европейците, и си навлече гнева на всички.

„Умирам... Никой в Европа ли ни използва дезодорант?! Очевидно не!” пише Грейнджър преди няколко дни. „Тук мирише на умряло магаре,” добавя той и повлича след себе си водовъртеж от коментари.

Естествено, след като е нападнат от всички страни, Грейнджър разбрал, че е направил ужасно грешна стъпка, и веднага изтрил коментарите. Въпреки това хърватския сайт Kosarka улови някои от изреченията, за да ги предаде на останалите.

След като потули предишните коментари, Грейнджър опита да замаже положението с няколко „Мадрид и Атина са фантастични, Турция е супер” и т.н., а накрая дори отбеляза: „Спокойно! Аз все пак съм от Ню Орлиънс, там също смърдим.”

Нищо чудно, коментарите да са разстроили леко Дани, тъй като той първо не играе много-много на Мондиала, и второ – когато влезе в игра не представлява особена опасност.

Четете новините от Световното първенство по баскетбол със съдействието на bwin.