Новите световни шампиони от САЩ признаха, че рядко се среща подобна атмосфера, каквато им предложиха турските фенове на финала на Световното първенство по баскетбол в Истанбул. Американците се наложиха над Турция, но до последно залата вреше и кипеше в подкрепа на своите.

„С нашия талант, единственото, което бе необходимо, бе да се придържаме към плана си за игра. Когато играем защита, не мисля, че имаме проблеми, поне в това отношение мисля, че нямахме проблеми на този турнир,” сподели Андре Игуодала след финала.

„Кевин Дюрант вкара много важни кошове. Той е невероятен. Той няма слаби места. Дори да пропусне, макар че почти не му се случва, ние си взимаме борбите в нападение. Дерик Роуз например, имаше по-слабо първо полувреме, но през второто бе страхотен. Всеки допринесе за този златен медал,” добави баскетболистът на Филаделфия.

„Забавлявахме се тук, финалът беше страхотен. Много ми хареса да играя тук, атмосферата не ни навреди, не ни попречи,” завърши той.

Не по-малко доволен бе и ветеранът в състава Ламар Одъм: „Благословени сме, така се чувстваме. Винаги е трудно, когато играеш в един мач, който решава всичко. А и е трудно, защото играем срещу цяла страна. Но всичко беше много хубаво, страхотно изживяване. В края на краищата, всичко си струваше.”