Старши треньорът на възстановения женски тим на Левски Стефан Михайлов изрази надежди, че „сините” могат да се борят за място в челната тройка на родното първенство. „Стремим се към тройката. Смятам, че имаме реален шанс. Млад отбор, той все още се събира. Знаете, че 3 години нямаше женски отбор на Левски и сега малко по-трудно се събира. Знаем много добре къде е нашето място. Отбори като ЛукОйл, Монтана са организационно и финансово доста по-напред от нас. Доста години те са водещите отбори и обират отличията в България. Тръгваме от по-ниско ниво от тяхното и целта е с течение на времето да ги достигнем и да ги надминем. Нормално е младите състезателки да израства покрай по-опитните”, сподели Стефан Михайлов.

На въпрос как вижда предстоящото първенство при дамите Михайлов каза: „Не го виждам никак, защото още не се знае как ще е първенството. Може би това е единственото първенство, в което не се знае колко отбора участват и каква ще е програмата. Може би ние ще я научим 3-4 дни преди началото на първенството. ЛукОйл и Монтана са двата изявени фаворита според мен.”

Една от най-опитните български баскетболисти Наталия Топалова тренира със „сините” и е трансферна цел на тима. „Наталия Топалова няма подписан договор с нас, но ние искаме да я привлечем. Миналата година беше определена за най-полезен играч на турнира за Купата на България. Най-стойностната българска централна нападателка в първенството. Има все още неизяснени отношения с Дунав. С тези момичета ще работим, но до 7-ми януари има време за картотекиране, така че ако се забележи, че има някоя друга състезателка и преценим, че може да ни е полезна, ще се опитаме да я вземем”, коментира още Стефан Михайлов.