„Човек винаги може да бъде максималист и да търси някои детайли да бъде недоволен, но безспорно, когато сме лимитирали отбор с добро нападение, а силната страна на Ямбол не е защитата, а нападението, когато един такъв тим си го лимитирал до 60 точки, значи си си свършил добре работата”, коментира старши треньорът на баскетболния Левски Тити Папазов след успеха над Ямбол в първия мач от полуфиналната серия в мъжкото ни първенство.

„Нормално беше да има напрежение във връзка с петте мача, които изиграхме през годината и заради това, че в последните месеци Левски не е стабилен, и в цялото баскетболно пространство витаеше съмнение дали ще успеем. Това, което в началото на сезона беше категорично, че Левски ще играе финал, ние сами го уронихме. В тази връзка съм доволен. Ние имахме много добро начало, имахме висока успеваемост от три точки, което носи самочувствие и вече нещата се покриха. Имам неща, към които имам претенции, но видяхте, че мега-отбор като Панатинайкос две минути преди края водеше с 14 точки и направи такива грешки, които не са правили никога в живота си играчи от това ниво, така че човек трябва да има повече кредит към играчите, особено когато има комфортна преднина”, каза още Папазов.

За начина, по който изглежда тимът месец след Финалната четворка на Балканската лига, Тити заяви: „Няма спор, че в тима има по-добро настроение. Ние сме знаели големия риск, който поемаме и когато сме го поели си е имало своите минуси. Много от моите колеги казаха, че това е много хазартно решение. Примерно един Марин Докузовски, който беше един от първите хора, с които коментирах загубата на полуфинала в Балканската лига и той каза – в никакъв случай. Човек, от който, ако съм имал възможност да се уча най-много от Желко Обрадович и Пини Гершон на базата на лични контакти и наши взаимоотношения, може би най-много съм се учил от Тони Божанков и от Марин. Той е човек, на който много вярвам. Но, решихме го. И не съжалявам, защото сигурно класата не е такава, каквато би била с Джейсън, но настроението, което трябваше да се върне в отбора го има. За да може другите, които играят ролята на допълващи играчи, да повярват в себе си. На този етап това дава резултат, но трябва да сме обективни, че ние сме имали само един тежък мач като гост в Самоков и програмата е една от причините да сме толкова смели.”