„Не мога да бъда доволен. Това не е нашият стил, не е нашата игра. Ако така играехме, може би трябваше да сме седми или осми”, заяви старши треньорът на баскетболния Ямбол Иван Чолаков след поражението с 60:82 точки в първия полуфинален мач срещу Левски.

„Не мога да не отдам заслуженото и на отбора на Левски, който влезе прекалено мотивиран и концентриран в този мач и именно тази концентрация и мотивация му даде възможността да има такива проценти на успеваемост, което трябва да ви кажа, че малко европейски отбори могат да го постигнат като статистика в един мач. Това сковава противника и независимо, че ние сме атакували много повече противника, но нашата успеваемост е по-ниска”, коментира още Чолаков.

„Надявам се в другите мачове да е обратното и евентуално ние да вкарваме повече, защото само с такава статистика каквато направи Левски днес, ние може да ги победим. Надявам се в следващия мач ние да играем по-добре и да изглеждаме по-добре. Не просто вкарваха много, бяха неспасяеми. Харпър има уникална статистика, а и всички останали. Започнаха мача с 5/6 от тройката и това депресира всеки по-слаб психически състезател или по-неопитен, а нашите състезатели нямат толкова опит. Като че ли това ни извади от равновесие и не успяхме да влезем в мача”, сподели още наставникът на Ямбол Иван Чолаков.