Спортният директор и треньор на Лукойл Академик Сашо Везенков изрази недоволството си от факта, че шампионите няма да играят домакинските си мачове от полуфиналите в НБЛ в собствената си зала в Правец. „Студентите” ще играят домакинските си мачове срещу Черно море Порт Варна в зала „Универсиада” в София. Първият двубой е в четвъртък от 18 часа, като входът е свободен.

„Тренирахме много и сме разузнали отбора на Черно море. Трябва да подходим много сериозно. Готови сме. Лошото е, че заради едно безумно за мен решение на федерацията или на лигата в момент, в който интересът към баскетбола не е и толкова голям, утре ще играем в зала „Универсиада”. Утре може и да има 50 човека, а ни забраниха да играем в нашата зала, която според мен като условия е едно от най-добрите съоръжения”, коментира за Гонг Сашо Везенков.

„Можеше да се даде една или две години отсрочка, защото сега ние ще влезем в „Универсиада” заедно с отбора на Черно море, а три кръга играем едни безумни мачове, за да станем първи в редовния сезон и да имаме някакво предимство. Смятам, ако играем финал с Левски да поискам да го играем в Армеец. Естествено, че ние трябва да направим всичко възможно, за да направим празник. По всякакъв начин се обезсмисля редовният сезон”, заяви още Везенков и добави:

„Подхождаме много сериозно. Отборът на Черно море трябваше да завърши втори, след като през цялото време беше втори и загуби накрая два мача или концентрация след Купата. Ние трябва да се отнесем много сериозно. Всички са готови и чакат тези мачове. Кой какво е играл през сезона няма значение, а се броят се плейофите.”