„В последно време правим интересни мачове за публиката. Нетипично е важен мач да се изиграе по този начин в защита. Важните мачове се печелят със защита, а ние днес се надстрелвахме с Балкан. Предишният път това ни изигра лоша шега, а сега се получи обратното. Небива така да се играят мачовете”, коментира помощник-треньорът на баскетболния Левски Тони Дечев след успеха на „сините” над Балкан в Балканската лига. Победата отвори пътя на Левски към директно класиране на Файнъл Фор, но то минава през успех в Прищина в последния кръг от редовния сезон.

„Балкан показа добра стрелба, но това е типично за тях. Големите ни проблеми бяха от агресията, пробивите, които имат те. Ако не променим маталитета си и не започнем срещу отбори с добро нападение, да играем добре в защита, ще се получават такива мачове. Трябва да се опитваме да ограничаваме силните им страни”, каза още Тони Дечев и добави:

„Без този мач, двубоят в Прищина се обезсмисляше. Сега отиваме за победа, за да се класираме директно за Финалната четворка на Балканската лига. Добре е, че почиваме в първенството, защото ще имаме повече време за подготовка за Сигал Прищина.”