„Специално в днешния мач видяхте, че доста време изоставахме, но намерихме сили и баскетболни аргументи да се върнем в третата част. Съжалявам много, че играчите ни не можаха да останат в концентрация още няколко минути и още няколко нападения, в които да вкараме няколко коша и да запазим статуквото, а не бързо ЛукОйл да си върнат преднината. Това им даде спокойствие и повече агресия, а нас ни скова”, коментира помощник-треньорът на баскетболния Левски Тони Дечев след поражението на „сините” от ЛукОйл Академик в третия сблъсък между двата тима през сезона.

„Победа на Левски щеше да промени нещата. Гарантирам ви, че това щеше да донесе напрежение в тяхната съблекалня и спокойствие, че ние можем и тази година да победим ЛукОйл, защото в други години сме го правили, а тази година още не сме. Това не е добре за нашия отбор. Ние също имаме нужда от победи и от самочувствие. Все пак ние се целим в двата финала, които ще играем с тях надявам се и наистина те са по-важните мачове от днешния. Но и днешният не беше мач, който беше отписан от някои от нашите играчи или от треньорското ръководство. Нищо, че беше нормален мач от редовния сезон, всеки нормално иска да победи”, каза още Тони Дечев и добави:

„Да, Пи Ел наистина има нужда от сработване, защото аз вече няколко пъти казвам, че той има проблеми с коляното, което му дава по-малко тренировки през седмицата. Нормално е, когато един играч го няма на игрището в тренировъчния процес, той не е факир, нито останалите са факири, че на игрището всичко да се получава. Трябва да има тренировки, тренировки, работа, нещата, които изпълняват спортистите на тренировката, на корта да се направят всички детайли, защото така играчите ги възприемат по-добре.”