„Беше добър двубой. Аз очаквах да е по-трудно, но добре, че не беше така, че да запазим малко сили за вторник и Нетаня. Нямах притеснения, защото на пейката винаги имам добри състезатели, които могат да променят нещата. Играта си вървеше нормално. Новите не са сработени още с отбора и това беше причината и двамата да са в състава, и да получат повече минути”, коментира старши треньорът на ЛукОйл Академик Йовица Арсич след третия успех на „студентите” срещу основия съперник Левски във вътрешното първенство.

ВИЖТЕ ИНТЕРВЮТО НА ЙОВИЦА АРСИЧ.

Арсич пак каза, че не е имало среща с президента на клуба Валентин Златев след поражението от Спартак Санкт Петербург в Еврочалъндж и сподели, че се надява гардът Доминик Джеймс да е напълно готов за следващия двубой срещу израелския Нетаня във вторник.

„Видяхте, че Доминик не е същият, както преди контузията, но имахме вариант и те да получат малко повече минути и да са по-готови за европейските мачове, които предстоят, и са много по-важно от този с Левски. Нормално е Лодърдейл да може да промени нещата на терена и да има много качества, но ние сме по-добър отбор и имаме варианти за всякаква петица, която може да извади Левски. Мисля, че ще сме готови за Купата и трябва да го покажем. Математиката е едно, а аз имам 11 състезатели, които заслужават по 30 минути, а аз имам само 200 минути да разделя. Кой колкото ми трябва на терена, толкова получава. Играчите са професионалисти, всички тренират добре. Аз съм доволен поне от 9 от тези 11 във всеки мач, но просто няма как да изиграят повече. Доволен съм от Шундов. Не разбирам защо много хора са изненадани от неговото представяне”, коментира още Арсич и добави:

„За мача с Левски не ни трябва някаква специална мобилизация, просто той е дерби, уважаваме противника и винаги сме готови да играем с тях. Никаква специална подготовка не ни трябва. Очаквам да играем по-добре и да бележим победи в европейските мачове. Доминик е по-добре и беше готов и срещу Спартак да играе. Има желание, започна да тренира. Дано за вторник да бъде още по-добър, защото е трудно без него да се играе.”