Най-добрият баскетболист на България в последните 15 години Тодор Стойков ще се завърне в игра, въпреки че през миналата година прекрати официално състезателната си кариера. Завръщането ще бъде символично, като Стойков отново ще облече екипа на Черно море СОДИ, с чийто тим стана шампион през 1999-а година. През настоящата 2014-а се навършват 15 години от успеха на варненския клуб.

Именно дългогодишният капитан на Черно море бе в основата на двете поредни титли на варненския тим, както и на фантастичното представяне в турнира за купа „Сапорта”, в който Черно море СОДИ достигна осминафинал през сезон 1999/2000. За целта крилото ще облече екипа на „моряците” за последен път, но в състав на отбора от тези години.

Това ще се случи по време на Мача на звездите, като легендарният отбор на Черно море ще се изправи срещу състава на българите, който ще бъде селектиран за шоуто на 23-и февруари в Двореца на културата и спорта във Варна. Организаторите ще дадат възможност на варненската публика и Стойков да се простят един с друг.

Демонстративният сблъсък ще е с продължителност една четвърт. Кои състезатели от станалия легендарен отбор на „моряците” ще се изявят на терена ще бъде обявено на 20-и февруари във Варна.

„Благодаря на г-н Петър Аврамов, че за поредна година се отзовава и е наш партньор. Тази година новостите са две – гласуването сред треньорите и честването на годишнината от титлата на Черно море СОДИ”, добави главният мениджър на НБЛ Иван Ценов.