Мачът на Звездите през тази година ще се проведе на 23 февруари, в своя оригинален дом - ДКС във Варна, с начален час 19.30.

За първи път, феновете на баскетбола няма да имат глас, а двата отбора, на българи и чужденци, ще бъдат избрани в анкета между треньорите на 9-те отбора в НБЛ.

Ясни са и треньорите на двата отбора - наставниците на двата първи отбора в класирането - Денислав Коцев (Черно море) и Димитрис Галанис (Лукойл Академик).

Самият мач ще протече в три части, тъй като освен отборите на българи и чужденци ще има и Отбор на Черно море-Соди от сезоните 1998-2000, в чест на Тодор Стойков.

Предвидени са и Конкурси за Забивки, Стрелба, Умения.

Метод на гласуване: Специална анкетна карта вече е разпратена на наставниците на отборите в ТЕСИ Национална баскетболна лига. Те ще могат да определят по шестима състезатели на позициите гард, атакуващ гард, крило, тежко крило и център - трима българи и трима чужденци. Всеки от състезателите ще получи съответно 3, 2 и 1 точка за позицията, на която са посочени. Така накрая за всеки пост ще се оформи класиране, което ще бъде публикувано в понеделник, 17.02.2014 година. Единственото ограничение пред гласуващите наставници е да не поставят състезатели от своя отбор в анкетната карта.

Мачът на Звездите на 23-ти във Варна, за първи път феновете без право на глас