Наставникът на БК Левски Константин Папазов отправи своя апел към „синя България“. Тити помоли всички левскари след като на 14 февруари /Ден на влюбените/ се отнесат с внимание към своята половинка, на 15 февруари да сторят същото с любимия си тим. Това Папазов направи на специално организиран брифинг, по време на който властваше позитивизмът, вярата и доброто настроение.

„Бул Инс ще плати разходите по залата. Те ще покрият този разход. Безкрайно сме им благодарни. Те разбраха каква е идеята и категорично откликнаха. Бе въпрос на време окончателно да потвърдят. Едно такова човешко отношение е повече от пари. За жалост, други спонсори не се появиха. Смятам, че повечето хора, които искат да помогнат, ще го сторят. Убеден съм, че ще има и критици в залата. Знаете, че в България винаги се отричат нещата. Ние е ясно, че разчитаме на това събитие. За мен пълната зала е значи повече от финансовия резултат. Молбата ни е всеки, който е в залата, да бъде с шал и да направим едно море, което да ни залее с положителни емоции. Това, което направи футболният клуб, е голям жест. Без никаква ревност те са по-интересни и тяхното присъствие ще ни помогне. На мен много ми се иска да се случат нещата, но съм притеснен. Искам от това мероприятие да лъха позитивизъм и да няма критики, не че няма да бъдат заслужени, ако не напълним залата“, започна Тити Папазов.

„Аз казвам, че съм притеснен дотолкова, че не искам да има негативен отзвук. Вие знаете, че има някаква ревност. Когато видя залата пълна, ще се успокоя. Ние реално разчитаме до края на сезона на този приход, ако не се случи друго. Ние в България сякаш не разчитаме на прихода от билети. Ако сега има 12 хиляди, следващите мачове по хиляда да има, това са нови приходи. На този етап виждам добронамереност от феновете. Сега се обръщам към всички, които обичат Левски – Елате, за да помогнете на нас, за да докажем, че сме номер 1 в България. Сигурно има хора с колебание. Към тях се обръщам, помогнете на нас. Ние сме отборът на народа, но ние трябва да го доказваме всеки път. Партизан е в лошо положение, но онзи ден залата им бе пълна“, каза още обединителят на „синя България“.

„Най-голямата помощ е от страна на играчите, които казаха, че искат да останат. Пак казвам, когато Томислав /бел.ред. Томислав Русев/ ми се обади и ми предложи това събитие ми каза - „Или ще бъдеш много щастлив, или ще си разочарован". Тогава аз не смеех да поема ангажимент, но играчите проявиха невероятно търпение. Във всички случаи парите са важни. Много се спекулира как сме взели Васко Евтимов, ние имаме само един ангажимент към него, че ще го върнем в Америка. Ние наистина говорим за оцеляване, да завършим сезона героично. След играчите най-много помощ получаваме от медиите. То така е навсякъде, когато нещата са добре, мечтите са много. В трудностите е друго. Надяваме се с това събитие да решим настоящето“.

„На 14 февруари нека хората се отнесат с любов и внимание към любимия човек, а на 15-и към любимия отбор“, завърши Тити.

Припомняме, че благотворителното събитие ще се състои на 15 февруари в зала Арена Армеец от 15.00 часа.