„Получи се интересен и в същото време много труден мач. Мисля, че нашият тим показа едно добро лице. Може би е имало някакво леко подценяване в техния отбор. Все пак си мислят, че в България нещата се развиват по друг начин”, сподели капитанът на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик Тодор Стойков при завръщането на тима от Словения. Българският първенец записа първи успех в четвъртфиналната серия срещу Кърка Ново место в турнира Еврочалъндж.

„Но като цяло важно е, че победихме. Труден мач и се готвим за утре. Определено мисля, че те ще са още по-мотивирани и чакам още по-тежък мач. Самите те го казват в тяхната преса днес, че утре ще излязат и ще направят така, че серията да се върне в Словения. В същото време ние излизаме единствено и само за победа утре. Убеден съм, че в нашата зала просто ще покажем друго лице и ще победим. Тази победа носи самочувствие за баскетбола в България като цяло. Даваме пример за националите лятото за победят отбора на Словения на Европейското първенство”, коментира още Стойков.

ЛукОйл Академик приема Кърка Ново место утре от 18 часа в Правец във втория двубой от плейофите. При успех „студентите” ще се класират за Финалната четворка, а при поражение ще има трети мач в Словения.

„Това беше едно страхотно усилие на целия тим и съм доволен, че успяхме да победим. Направихме доста грешки в нападение Повеждахме с 10 точки и им позволявахме да се върнат в мача. А един добър тим не може да си позволи това”, пък каза плеймейкърът Доминик Джеймс, който направи силен мач снощи в Словения.

„Няма да е лесно утре в Правец, както не беше лесно и снощи. Знаем, че утре ще е още по-трудно. Те загубиха и за тях също е много важен мач, но пък ние имаме шанс да ги откажем и точно това искаме да направим. Особено, когато ни предстои домакински мач. Не знам дали за тях е било изненада, но ние знаем, че сме добър отбор и не ни засяга какво мислят другите. Не сме приключили с победата там, сега искаме да победим у дома. Знаем, че те са силен отбор, уважаваме ги, но и те трябва да ни уважават”, завърши американецът Джеймс.