„Получи се хубав мач, въпреки че и двата тима бяха малко нервни, заради важността на двубоя”, заяви след победата на ЛукОйл Академик в Словения в турнира Еврочалъндж треньорът на българския шампион Йовица Арсич. Сръбският специалист добави още след 78:72 точки срещу Кърка: „Успяхме да се справим по-добре с борбата под коша и това ни даде шанс. Имаме силни нападатели и с успешна борба, стигнахме до победата.”

Центърът на „студентите” Бруно Шундов коментира: „И двата състава играта на високо ниво, така че се получи изключително тежък сблъсък. Кърка имаше леко предимство заради домакинството, но ние се преборихме. Решаваща се оказа дългата ни пейка, защото останахме на високо ниво пред всичките 40 минути.”

Старши треньорът на Кърка Ново место Александър Джикич каза, че се надява отборът му да доведе четвъртфиналната серия до трети мач, който отново би се играл в Словения: „Моите играчи изпуспаха прекалено много наказателни удари и допуснаха лесни кошове. На това ниво трябва да реализираш или ще загубиш. Бяхме способни да ги надиграем и го показахме в някои периоди, но понякога моите млади състезатели губят концентрация. Но това е цената да играеш с младите. В допълнение двата важни баскетболисти бяха болни. Надявам се да се представим по-добре в четвъртък и дано върнем серията отново в Ново место.”