„Остава още малко. Много се радвам за това, което направихме, но без утрешния мач, все едно нищо не сме направили”, заяви спортният директор на ЛукОйл Академик Сашо Везенков на летище София при завръщането на „студентите” от Словения.

Шампионите победиха Кърка Ново место като гост в четвъртфиналите на турнира Еврочалъндж, а утре от 18 часа в Правец е вторият мач от серията. Веднага след пристигането си в София, отборът се отправи с автобус към Правец.

„Нека изчакаме утре. Сега нещата малко се обърнаха в наша полза, но те са изключителни силен отбор и трябва да бъдем много внимателни. Играят много дисциплинирано и организирано, невероятно добре в защита, помагат си. Познава играта и това ме притеснява. Отбор, който играе в нападение силно, може да няма ден. Мисля, че нашите играчи са по-добри като единици, но те са доста организиран отбор и това е единственото, от което се притеснявам. Няма какво много да подобрим или да променим за оставащото време. Ние имаме силен отбор и то се вижда. Бихме отбор, който е втори в Адриатическата лига. Имам информация, че 50 души са си запазили места в хотела, но те не са фенове, които могат да ни притеснят, изключително коректни са. Колкото до посещение на представител на Евролигата в България, то ние сме отправили запитване, но още чакаме отговор от Барселона”, коментира още Везенков.

Старши треньорът Йовица Арсич заяви, че се надява състезателите му да правят по-малко грешки във втория мач, за да стигнат отново до успеха.

„Доволен съм от резултата, но ако искаме да се класираме напред, ще трябва да изиграем по-силен мач, защото направихме много грешки. Добре е, че направихме доста борби. Мисля, че малко ни подцениха, но вече казах, че ние не трябва да се занимаваме с противниците, а с нашия тим. Има и още някои неща, които можем да направим и трябва да намалим грешките. Стояновски има малко болки в коляното. Паднаха върху него по време на мача. Сега ще разберем точно какво му е, ще направим снимка. Доктор Белев се занимава с него. Надявам се да сме в пълен състав за мача”, заяви сръбският специалист.