Полицията ще е на крак днес в Ботевград, където от 18:00 ч. ще се играе мачът за Суперкупата на България между шампиона Балкан и носителя на Купата на България Левски Лукойл. Сблъсъкът ще бъде повторение на финала в първенството в края на миналия сезон, който бе спечелен с 3-1 от ботевградчани.

Това ще бъде първо участие на момчетата на Йовица Арсич в подобна среща, пише "Меридиан Мач". Иначе надпреварата се провежда за четвърта поредна година, като до момента трофеи са взимали Лукойл Академик (2016 г.), Берое (2017 г.) и Левски Лукойл (2018 г.).

Не е тайна, че мачовете между тези два отбора винаги са с голям заряд и не минават без екшън по трибуните. Затова и органите на реда ще са нащрек. Балкан загря за Суперкупата с победа над Рилски спортист с 87:83 в контрола, играна в Самоков. Дебют в този мач направи новото попълнение Дейшон Найт, който е тук само от няколко дни.

'Сините" пък спечелиха турнир в Пловдив. Очаква се титуляр за тима на Константин Папазов да е 24-годишното тежко крило Куан Чийтъм, който дойде на пожар на мястото на оперирания Ричард Амарди. Треньорският щаб е много доволен от Куан и със сигурност ще го налага в първия отбор.