"Независимо, че серията завърши 3-0, трябва да отбележим добрата игра на Рилски спортист. За мен  решаващо в мача бе характерът, който показахме, когато изоставахме с 16 точки. Реално погледнато, мога само да поздравя отбора си за характера, защото с всеки мач Рилски спортист играеше все по-добре. Аз казах още в началото на серията, че картината ще бъде коренно различна от това, което беше през сезона. Да, загубиха с 3-0, но в нито един мач не се предадоха, а днес водиха 27 минути. Като че ли накрая и психически не издържаха, защото пропиляха голям аванс и това им се отрази. За финала обаче не мога да искам никой, защото и двата отбора са много силни", коментира старши треньорът на баскетболния Левски Лукойл Константин Папазов.

"Искам Балкан да изравни и серията да отиде в 5-ти мач. Това е единствения плюс за нас, ако има пети мач. На мнение съм, че за последните 10 години това е най-силното първенство. От първите пет отбора всеки може да победи всеки. Ето и днес трябваше да минем през ада, за да победим, защото Самоков е доста негостоприемен терен. Ако играем с този характер, това ще бъде голям плюс за нас и нещо, което може да се окаже решаващо във финала", каза още Папазов.

"Очаквахме такъв мач от тях. Те са отбор, който се бореше през целия сезон, а сега в плейофите показаха и истинското си лице. Също така играха пред собствена публика и трябваше да направят мач, който да осмисли сезона им и да покаже, че са отбор, който може да играе баскетбол. Разделихме си по едно полувреме, даже в третата четвърт позволихме да ни поведат, но в четвъртата част, къде на магия, къде с добро представяне успяхме да победим. Ние отиваме на финал, където се надявам да играем по- добре и да спечелим", заяви баскетболистът на "сините" Калоян Иванов.

"Видя се, че играхме с много голямо желание, но в четвъртата част не ни стигнаха силите и в нея загубихме с 13-31, което се оказа решаващо в края на мача. Имахме проблеми в подкошието с Деян и Калоян Иванов. Лесно ни вкарваха, а когато ги затваряхме вадеха топката и ни вкарваха от разстояние. Второто нещо е, че загубихме борбата. Все пак мисля, че при положение, че играем само с един гард доста хора смятаха, че ще отпаднем лесно, но аз смятам, че и в трите срещи играхме на ниво и се представихме достойно", сподели треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров. 

Играчът на Рилски спортист Златин Георгиев добави: "Много ни е яд за изпуснатия мач, но в края направихме много неорганизирани нападения. Започнахме да играем 1 на 1, стреляхме тройки, които пропускахме, а те ни правеха бързи атаки и ни вкарваха под коша. Все пак те са опитен отбор и наказват всяка грешка. Ние обаче се борихме и хората видяха това, а то беше важно."