Баскетболният ни шампион ЛукОйл Академик гостува на Черноморец в изтеглен мач от 10-я кръг на Националната лига довечера от 18 часа в Бургас. „Студентите” ще се изправят отново срещу бившия си играч Прийст Лодърдейл в зала „Бойчо Брънзов”. Останалите срещи от кръга са в събота и понеделник. Утре играят Рилски спортист и Балкан от 17.30 часа в Арена Самоков, както и Спартак Плевен и Ямбол от 18 часа. В последния двубой от 10-я кръг Левски посреща Черно море в понеделник от 18 часа в зала „Универсиада”.

ЛукОйл Академик пък ще трябва да изиграе два мача в два поредни дни, тъй като на 21-ви декември, вторник посреща швейцарския Лугано от 18 часа в зала „Универсиада” в последния кръг от груповата фаза на турнира Еврочалъндж, а на следващия ден, 22-ри декември, сряда е домакин на Евроинс Черно море от 17 часа в Спортния комплекс в Правец в мач от 11-я кръг на Националната баскетболна лига. На 22-ри е и двубоят Балкан – Спартак Плевен, а другите две срещи от кръга са на 23-ти декември: Рилски спортист- Черноморец и Ямбол- Левски.

Последният кръг за 2010-та година пък ще се проведе на 29-ти декември, когато Левски посреща Балкан в зала „Универсиада” от 17.30 часа, Спартак Плевен играе с Рилски спортист, а Черноморец е домакин на Евроинс Черно море. Единствено ЛукОйл Академик е преместил мача си от този 12-ти кръг за 4-ти януари 2011-та година, когато трябва да приеме Ямбол в Правец от 18 часа.