Отборът на Лугано Баскет ще пристигне на летище София в понеделник, 20 декември, в 16.25 с полет от Цюрих, за срещата от турнира Юрочалъндж срещу Лукойл Академик.

 

Швейцарските шампиони са заявили, че ще пристигнат в България с 11 от 14-те им състезатели. Сред тях са лидерите на отбора – американският център Шон Фин, който държи първото място по борби (средно 7,9 на мач) и блока (средно 0,6 на мач) в отбора; тежкото крило Мохамед Абукар – отбелязал средно 20,9 точки на среща, гардът Едуин Дроган (средно 4,9 асистенции на мач) и американският гард Майкъл Ефевбера, който държи първенството на отбора в откраднатите топки с 1,9 средно на мач. Останалите от Лугано, които пристигат в София, са: Дерек Стокалпър, Людовико Басо, Душан Младйан, Байрън Сандърс, Мат Шнейдерман, Броуди Англи и Елджон Харликай.


Швейцарците ще проведат тренировката си в понеделник непосредствено сред срещата от НБЛ между отборите на Левски и Черно море.


Билетите за последния мач от редовния сезон на Юрочалъндж вече са в продажба в мрежата на eventim.bg, магазини Германос, Пикадили, Office 1 superstore, Ориндж сентър и Юзит Калърс. В деня на мача билети ще бъдат продавани и в зала „Универсиада”.

 

Децата до 14 години ще могат да наблюдават евросблъсъка срещу 2 лева. Цената за хората над 14-годишна възраст е 5 лева. Децата до 7 години ще влизат безплатно в залата, ако не заемат самостоятелно седалка. Всички закупени билети ще са със запазено място на голямата трибуна в „Универсиада”.