Лукойл Академик предвижда бляскав бенефис за своята легенда Тодор Стойков. Дългогодишният капитан на шампионите обяви края на състезателната си кариера, и от днес вече ще гледа отбора отстрани.

Спортният директор на ОСК Лукойл Сашо Везенков бе до Стойков при обявяването на решението, и разкри, че за бенефиса ще бъде поканен някои много силен европейски отбор, от ранга на първенеца на континента Олимпиакос или другия гръцки гранд Панатинайкос. Този бенефис ще се състои до края на годината.

Везенков благодари за приноса на Тодор Стойков за Лукойл, като добави, че номерът, с който гардът игра през цялата си кариера за „студентите“ - №15 – ще бъде оттеглен и окачен в залата в Правец.

Шефът на Лукойл Академик допълни, че на Стойков вече е предложен пост в клуба, като той със сигурност остава част от него. Самият вече бивш баскетболист обаче сподели, че предпочита няколко месеца, или дори цял сезон, да стои малко встрани, за да придобие по-добра представа за живота извън терена.

Тодор Стойков каза още, че е готов да откликне и на покана от страна на БФ Баскетбол, да помага с каквото може за стабилизирането на българския баскетбол и връщането му след добрите отбори в Европа.