Крилото Калоян Иванов не замина с националния отбор по баскетбол за Португалия, където утре предстои първата ни квалификационна среща за Евробаскет 2011. Близнакът има травма в гърба, която му попречи да тренира последните дни, и не му позволява да играе срещу иберийците. Лекарският щаб на националите прецени, че е най-добре Калоян да остане в България, за да се лекува и тренира индивидуално, докато съотборниците му се завърнат от Португалия.

„Засега сме се разбрали, че до десетина дни трябва да тренирам. Затова утре-вдругиден започвам и като се върне отборът, се надявам да се включа на 100% с тях,” сподели Калоян, който изпрати отбора на Летище София.

„Не е никак лесно, преживявал съм го вече. Миналите квалификации играх само последните два мача. Беше доста тежко да гледам от страни,” призна младият баскетболист на Кахасол.

„Доста дълго не се бях контузвал в кръста, от четири-пет години, бях забравил какво е. Но наистина е доста сериозна контузия, и е по-добре да не играя в този мач,” коментира още Калоян Иванов.