Тежкото крило на Черно море Иван Спиров е второто ново попълнение на ЦСКА това лято. Той е роден през 2003 година във Варна и е висок 202 см. Спиров е сред лидерите на младежкия национален отбор и има огромен потенциал за развитие. Шампион и носител на Купата на България при юношите.

Иван Спиров дебютира в НБЛ едва 17 годишен с екипа на родния Черно море. Ненавършил 20 години вече има зад гърба си три сезона и над 60 мача при професионалистите. През изминалата кампания завършва с 9 точки, 5 борби и 1 асистенция за средно 23 минути на терена. Бе сред тримата най-ефективни играчи в младежкия национален отбор на Европейското първенство в Скопие, като там вкарваше средно по 10 точки и печелеше 5 борби на мач.

"Наблюдавам развитието на Спиров от много години и се радвам, че направи тази смела стъпка да се присъедини към ЦСКА", каза наставникът на "Червените" Росен Барчовски. "Той е изключително атлетичен и амбициозен състезател, който има нужните лидерски качества" добави Барчовски.

Иван Спиров изрази удовлетворението си, че се присъединява към клуб с високи цели и амбиции. "За първи път се отделям от Варна и семейството си. Това ще е голямо изпитание за мен. Нямам търпение да се изправя пред новите предизвикателства", заяви Спиров.