Старши треньорът на шампионите от ЛукОйл Академик Йовица Арсич бе доволен от спечелената среща, но бе реалист, че това е само началото на борбата в този шампионат.

„И двата отбора можеха да изиграят по-качествено срещата”, заяви Арсич. Надявам се следващия път това да се получи. Изиграхме добра втора част. Имахме добри минути в защита. По-малко грешахме от Левски. Някои от новите ни играчи не познаваха атмосферата на мача, не познаваха и съперника ни. Бяха по-отпуснати, не бяха стегнати, колкото трябва. Второто полувреме го започнахме по-сериозно, а играчите ни разбраха, че Левски няма да се предаде лесно.Заиграхме и по-добре в защита.”

Попитахме Йовица Арсич какво мисли за българските баскетболисти кандидати за националния ни отбор и по-конкретно за Божидар Аврамов, който се включи силно в мача.

„За това трябва да питате националния треньор”, бе коректен Арсич. Аз мисля, че Божо до края на сезона трябва да стане основен гард на националния отбор. Ако работи нормално, както го прави досега, то той има потенциал да е основен български гард. Вярно е, че някои неща не ги разбира, млад е. Има и много да учи. Но няма проблеми да е основен национален гард.”

Дали според Йовица Арсич ще е интересно започналото наскоро първенство?

„Нормално е да е интересно”, заяви Арсич. „Ние искаме да дублираме титлата, но мисля, че има добри отбори и Левски няма да остане на това ниво. Миналата година също започнахме с победа над тях с 20 точки, но следващите два ни биха. Затова няма да се отпускаме и няма да ги подценяваме. Сериозен отбор са, със сериозен треньор. Отсега трябва да се готвим за реванша.”