Старши треньорът на шампиона Лукойл Академик Йовица Арсич не прие твърдението, че мачът с Балкан е бил нервен. Според него по- скоро един от съдиите се опитал да го изнерви с отсъжданията си.

„Добре започнахме, сподели Арсич.Направихме бързо 10 точки преднина. Имахме един момент разконцентриране, а аз не реагирах бързо със смяна, с която да неутрализираме проблема, който имахме.Балкан използва тези две, три минути и изравни резултата. Въпреки този период, мисля че контролирахме мача с Балкан и играехме нашата игра. Пред нас не стоеше въпроса ще бием или не.”

Тенчо Банев, който пропусна гостуването с Ямбол и домакинството с Бенфика, сега загрява преди мача с Балкан, но не игра и в него. Дали ще е готов за гостуването в Естония?

„Това не може да се каже, заяви Арсич. Той сега тренира леко за да сме сигурни, че ако трябва ще може да играе. Ако може да помогне и две минути ще е добре. Няма никакви гаранции. Няма да бързаме с включването му, защото контузията му е такава, че може да го върне леко назад, ако избързаме.Ако тези девет, които играят си свършат работата, то на Тенчо ще му дадем още 7 до 10 дена да почива, за да сме напълно сигурни, че ще е готов.Да не стане иначе по- тежка контузията му.”

Сръбският специалист се надява играчите му да издържат физически на натоварения календар. Той счита, че това е и работата му да подготви играчите да издържат, макар и да съзнава, че не е никак леко. Не само Лукойл играе в този цикъл, а и останалите съперници.Затова и тренировките не са за физика, а за стрелба и тактика.

„Разполагаме с достатъчно мачове на Тарту Рок за да ги разузнаем, сподели Арсич. Част от играчите на естонския тим познавам и лично, защото съм играл с националния тим срещу тях.Мисля, че имаме достатъчно информация за тях.”