Старши треньорът на баскетболния Берое Георги Младенов научи от медиите, че се оказва твърде скъп и твърде добър за клуба. Изпълнителният директор на тима от Стара Загора Васил Кифев заяви по-рано днес, че догодина отборът вероятно ще се съсредоточи в развитието на по-млади играчи.

„Освен това не съм сигурен дали в перспектива може да осигурим финансовия комфорт на Георги Младенов. През лятото ние ще се борим до край да осигурим нужното финансиране за участието на отбора и през следващия сезон. Но нямаме самочувствието да кажем, че това ще стане на всяка цена”, каза Кифев, реално намеквайки, че клубът ще се раздели с легендарния ни баскетболист и настоящ треньор.

Кифев обаче не си е направил труда да разговаря първо с Георги Младенов за плановете за бъдещето на Берое и какво точно ще се случи с отношенията клуб-треньор.

„Това, което ще отговоря е, че аз досега не съм провел нито един официален разговор с ръководството на Берое, нито имам официален разговор за бъдещето на клуба и на тима с Васил Кифев. Смятам, че не е нормално да научавам, че Берое се разделя с мен от медиите, когато аз и г-н Васил Кифев все още живеем и работим в един град - Стара Загора. Вие не считате ли, че е по-етично да разберете, че ви уволняват лично от работодателя, а не от приятели, съседи, колеги, интернет, телевизия, радио”, коментира Георги Младенов пред bball.bg и добавя:

„Ако някой не е доволен от работата ми, ако не съм отговорил на изискванията, не съм покрил целите преди сезона, това се казва ясно, публично и открито. Свиква се пресконференция, на която се канят медиите, за да няма нищо скрито-покрито. И се казва: Ти, Младенов, ти имаше играчи, с които трябваше да изградиш отбор за Евролигата. На теб, Младенов, ние ти гарантирахме баскетболисти, които по класа, опит, възнаграждение и възможности превъзхождат включително шампиона Лукойл Академик. И ти, Младенов, ти се провали като с тези играчи и с този отбор, и с този комфорт, който ние ти гарантирахме в Стара Загора, не отстрани Лукойл Академик на 1/4-финал за Купата.”