Изпълнителният директор на баскетболния Берое Васил Кифев най-после коментира открито проблемите в баскетболния Берое. Кифев говори пред телевизия Bulgaria On Air и ето какво обясни за финансовите проблеми и бойкота на трима от американците в състава преди двубоя с Рилски спортист:

„Към датата на мача в Самоков, американците бяха с 4 дни просрочие на крайния срок за плащане според договорите им. С парите винаги има проблем, и при най-добрите… винаги не достигат. Направихме всичко по силите ни да ги убедим да изиграят този мач, но те не го направиха... Изборът беше техен и ние не им се сърдим за това! Това са бизнес отношения, а ние не спазихме нашия ангажимент. Не сме се разплатили с тях. Искам да поясня, обаче, че всички състезатели са получили заплатите си за месец март. Ситуацията е различна единствено с треньора Георги Младенов, но той беше глобен солидно преди началото на сезона.”

„Използвам възможността да се извиня публично на Георги Младенов за причинения му дискомфорт. Все пак ние не можахме да осигурим нивото на професионализъм, който той постави като условие за пребиваването си в Стара Загора. Но видяхте, че и съставът беше осакатен в най-важния момент и то не по негова вина. За съжаление става ясно, че не можем да отговорим адекватно на амбициите, които той има. Също така, държа да му благодаря за усилията, които той полага за развитието на клуба ни. Дори в най-тежките ситуации той стисна зъби и поведе отбора. Младенов е роден победител”, категоричен е Васил Кифев.

„Аз лично съм разочарован от седмото място. Ние имахме отбор с най-добрия подавач, най-добрия реализатор, третия най-добър център в първенството, един от най-атрактивните състезатели, най-добрата четворка в България, едни от най-перспективните млади състезатели, най-добрия и най-големия за мен треньорски щаб, най-много време за подготовка, едни от най-добрите условия за работа, създадени от община Стара Загора и нашите спонсори... Имаме и може би едни от най-верните фенове. В  Стара Загора – Берое, е религия! И някак си това седмо място ми горчи. Мястото в класирането не е толкова важно, според мен. По-скоро беше важно как се представяме с играта си в лигата. Доволни сме обаче, че станахме съпричастни към най-интересния шампионат за последните години у нас”, казва още изпълнителният директор на Берое.

На въпрос ще участват ли Уокър, Картър и Холмс в четвъртфиналния плейоф срещу Левски, Васил Кифев отговори: „Те не пожелаха да проявят разбиране и ние не им се сърдим. Но в отбора има момчета, които са играли предишните години за Берое, дори без заплата и някак си не беше коректно да платим на един или друг, и да пропуснем хората заради, които всъщност е направен този отбор. И те да стоят без пари. Затова решихме: или на всички, или на никой. Американците сами решиха да прекратят тренировките, това беше изцяло техен избор. Сега нашият избор е - да не ползваме услугите им за четвъртфиналите…. И въобще до края на сезона. Защото отново няма да е коректно спрямо тези, които преглътнаха собственото си его, и нужди, и се хвърлиха с цялото си сърце в най-важния ни мач.”

Колкото до плановете за догодина Кифев споделя: „Вероятно ще се съсредоточим в развитието на по-млади играчи. Освен това не съм сигурен дали в перспектива може да осигурим финансовия комфорт на Георги Младенов. В крайна сметка живеем във време на остра криза, когато през ден се палят хора по улиците. През лятото ние ще се борим до край да осигурим нужното финансиране за участието на отбора и през следващия сезон. Но нямаме самочувствието да кажем, че това ще стане на всяка цена. Имахме дългосрочна перспектива за развитие, но трябва да преосмислим възможностите си. Разбира се, че всички играчи ще бъдат свободни след края на сезона. Ние ще предложим на една част от тях да останат едва, след като получим яснота за финансовите възможности, които ще имаме. С други думи, чака ни лято, в което трябва да намерим достатъчно средства.”