„Уважавам Филип Виденов, но също така уважавам клуба”, заяви старши треньорът на Лукойл Академик Димитрис Галанис по повод скандалното отстраняване на Виденов, което се разбра в деня на мача с румънския Асесофт Плоещ.

„Първо, доволни сме, че завършваме с добър актив. Отборът първоначално нямаше победа, но след това записахме четири. Това е голямо постижение за отбора, защото както съм казвал и преди Лукойл е голям отбор. Сега трябва да благодаря на играчите си, защото те работиха здраво и бяха сериозни в мачовете. Независимо от това каква беше важността на мача, те бяха сериозни. Днес съм доволен, че видяхме играчи, които нямаха възможност да играят досега”, коментира Димитрис Галанис.

- Къде е Филип Виденов?

- Чуйте. Когато имаме проблем у дома, ние не излизаме на вън, за да разказваме, а го решаваме вътре. Уважавам много Филим и също така уважавам клуба.

- Но какво се случи и защо той не игра днес?

- Пак ще повторя още веднъж и това е окончателният ми отговор. Когато има проблем в къщата, не излизаш на площата, за да го изкрещиш, а го разрешаваш у дома. Уважавам играчите си. Уважавам всеки играч, особено Филип, но също така уважавам клуба. Нямам какво друго да кажа, а и няма нужда да казвам нищо повече.

- Нещо случи ли се между него и вас преди този мач?

- Моля ви! Това е отговорът ми и трябва да го уважите.

- Добре, но имаме още един въпрос. Искате ли Филип Виденов в отбора?

- Казахме достатъчно за това. Имаме много други играчи и много други неща, върху които да мислим. Уважавам Филим, уважавам всички играчи, но най-вече уважавам клуба. Клубът не е един отделен играч. Това е Лукойл. Работим, горди сме, но ние сме в Лукойл.

- Какво ще се случи с играчите след края на това ви участие в Еврокъп?

- Гледаме напред. Работим заедно с ръководството и най-вероятно ще има промени. Но за мен най-важното е да променим малко атмосферата, да променим малко тренировките и разбира се ще има и промени при играчите.

- Каква промяна в атмосферата имате предвид?

- Не искам да говоря много за това, но в последния месец имаше промяна в Лукойл и може би затова постигнахме тези победи в Еврокъп.

- На кои позиции искате промени?

- Имаме важен мач в неделя и сме концентрирани върху това. Доверяваме се на играчите и на първо място трябва да погледнем върху играчите, с които разполагаме.

- Пак по темата с Филип Виденов- той ще играе ли в неделя?

- Вече казах и настоявам на това. Уважавам всичките си играчи, но преди всичко уважавам принципите и името на Лукойл. Това е окончателният ми отговор. Благодаря ви и Весела Коледа.