Скандално решение на треньора на Лукойл Академик Димитрис Галанис да отстрани от отбора Филип Виденов, остави "студентите" без най-добрия им играч в последния мач от Еврокъп.

Виденов най-вероятно отново ще се ориентира да си търси отбор в Европа, след като не успя да постигне това, което искаше, с българския шампион.

Лукойл вече отпадна, но търканията между Виденов и Галанис са от известно време, и явно са взели връх през изминалите дни, след мача с Рилски спортист.

Гръцкият специалист със скромна визитка има търкания с един от най-доказаните български баскетболисти в Европа от самото си пристигане начело на тима.

Самият Виденов се опитваше да запази добрия тон в отбора, но явно проблемите вече са достигнали пиковата си точка, след като гардът даде интервю в спортен всекидневник, в който изрази обидата си от малкото игрово време, което му дава Галанис, и отношението към себе си.

Виденов е бил отстранен, и в понеделник и не тренира със съотборниците си, а днес не бе в зала "Универсиада" за мача с Асесофт Плоещ.

Договорът на Филип изтича с края на груповата фаза от Еврокъп, и след тези скандални последни дни, е сигурно, че няма да остане част от Лукойл.

Самият Галанис отказа да даде какъвто и да било конкретен отговор на въпросите за Виденов, като единственото, което даде като обяснение на всички запитвания за този играч бяха, че е въпрос на проблеми "вътре в семейството на Лукойл", които няма да бъдат разисквани извън отбора.

Не стана ясно дали Виденов е предизвикал с нещо отстраняването си, или Галанис сам е искал да се освободи от един от лидерите на тима, когото почти не използваше от идването си в Правец.

Доста от баскетболистите на Лукойл демонстративно изразиха неразбирателството си с гръцкия треньор в последните мачове, като не слушаха указанията му по време на прекъсванията, и по друг начин показваха пренебрежението си.