За бъдещи промени в състава сподели спортният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков след победата над Асесофт Плоещ и края на участието на тима в турнира Еврокъп през този сезон.

„Ключовото беше мачът с Игокеа тук. Всичко беше по план. Ключово беше може би неразбирането на предишния треньор с играчите, които има. Имаше още малки моменти, които повлияха. Тези малки неща се трупат и се стига до тук. Много исках да се класираме, но има реалности. Апоел Йерусалим е първи в Израел в момента, а Кършияка е с 8 победи в Турция. Можеше по-добре”, коментира Сашо Везенков след двубоя в зала „Универсиада”.

За отсъствието на Филип Виденов и проблемите между него и треньора, Везенков заяви: „Не мога да коментирам. Имах разговор с треньора в неделя. Той каза, че не иска Филип на тренировката. Това бяха точни и ясни неща. Тук е мястото да кажа, че ние приклякохме Филип в отбора с ясната и точната цел да бъде лидер на нашия отбор. Той сигурно го заслужава. Не знам какво е станало между двамата, но все пак в един отбор си има треньор и играчи, и правилата трябва да се спазват.”

„С Филип не съм провел разговор. Нямаше ме в България, защото знаете имах малки проблеми със сина ми. Всичко е наред сега. Ще говоря с Филип. Договорът му изтича. Мисля, че само мога да му пожелая успех и да намери мястото, където наистина да го оценят”, добави още спортният директор на Лукойл Академик.

„При всички положения ще има нови играчи. Ще имаме разговор с треньора и с президента на клуба. Както г-н Златев каза, че разчитаме на млади баскетболисти, но не само на приказки, както ви казват всички треньори. Наистина трябва да дадем вече път на тези млади. Ще имаме в скоро време някакви новости около отбора, но те ще бъдат да кажем след мача в неделя, за да завърши всичко както трябва. Говоря за българи. Има играчи, които струват доста пари и до този момент не оправдават това”, каза още Сашо Везенков.

„Мисля, че не трябва да даваме на младите минутите, които не заслужават само затова, че са млади. Те трябва да си го извоюват. И не трябва да даваме на малките минути по една или две накрая полувремето или мача. Това не е нещо, което ще ги направи добри. Ние трябва да рискуваме. Да дадем на младите минутите в най-трудния момент от играта. Те да си ги вземат и аз съм сигурен, че в най-скоро време ще имаме и нови попълнения. Сега мога да кажа, че Чавдар Костов е на дневен ред”, коментира още Везенков.

По повод тези, чието представяне не е било на ниво, Сашо Везенков отговори: „Един Уайт мисля, че може повече. Един Ачара също. Не мога да кажа недоволен. Има си треньор. Аз си казвам моето мнение. Нека да говорим с него и тогава ще кажем. Но аз наистина от гарда не съм доволен.”

За оценката към старши треньора Галанис, Везенков каза: „За старши треньоря говорят мачовете. Пет мача, три победи. Какво можем да кажем.”

„Изпращаме трудна година. Знаете как станахме шампиони. Загубихме мач с Будучност, който бях убеден, че ще спечелим. След това през годината знаете какво стана. Мисля, че нашето ниво не е само българското първенство. Бих се радвал много, ако успеем и в Европа”, коментира още Сашо Везенков и завърши:

„Пожелавам на феновете да дойдат в залата. И като дойдат ние да ги зарадваме. Крайно време е вече да можем да се доверим на младите иначе няма да стане.”