Баскетболният ни шампион ЛукОйл Академик се готви за реванша срещу Арис от квалификациите за турнира Юрокъп, като ще гони победа с поне 5 точки при гостуването в Солун. Двубоят е в сряда от 20.30 часа, като гърците имат 4 точки аванс от първата среща, която завърши 78:74 за Арис в зала „Универсиада”.

При успех ЛукОйл ще се класира за груповата фаза на втория по сила турнир в Европа – Юрокъп, като съперниците в групата ще бъдат определени допълнително.

При неуспех обаче „студентите” ще трябва да се примирят с участието си в турнира ФИБА-Юрочалъндж, където сред сигурните състави в групата е естонският Тарту Рок. Другите два състава ще бъдат определени от квалификационните двойки: Бенфика – Ферро Запорожие и Лугано – Триумф Люберци. В първите мачове португалците и украинците направиха истинско шоу, след като завършиха 105:105 точки и победителят ще бъде определен в реванша на 6-ти октомври в Лисабон, а руският Триумф надви швейцарците от Лугано като гост с 91:85 точки. Реваншът в този двубой също е в сряда вечер на 6-ти октомври.