Баскетболният отбор на Берое се раздели с американеца Джейсън Чийзмън. Клубът и играчът се разделиха по взаимно съгласие, след като стана ясно, че травмата в коляното му се е оказала по-сериозна от предварителните очаквания, съобщават от Пресслужбата на клуба.

Чийзмън получи тежка контузия в шампионатния двубой между Берое и Рилски спортист, която го извади от игра за близо месец. Центърът вече се завърна в Щатите, където ще продължи със своето лечение. От ръководството на Берое изразиха огромното си съжаление, че вече няма да могат да разчитат на баскетболиста. За краткото време в отбора, Чийзмън спечели симпатиите, както на своите съотборници, така и на треньорския щаб.

Джейсън Чийзмън е роден на 1 април 1988 година в Орем, щата Юта. Висок е 210 см и играе на позицията център. Преди да акостира в Стара Загора, Чийзмън бе час от отбора на Саутърн Юта Тъндърбърдс, състезаващ се в колежанското първенство на САЩ (NCAA). За двата си сезона там, баскетболистът е записал средни показатели от 5.2 точки и 4.1 борби на мач.

Американецът се присъедини към отбора на Берое в края на месец септември. За престоя си при старозагорци, Чийзмън взе участие в общо 8 срещи, в които записа средни показатели от 3,6 точки и 4,5 борби на мач. Дебютът му със зелено-белия екип бе в двубоя от турнира за купата на Стара Загора между Берое и Тунджа Ямбол.

Ръководството на БК Берое благодари на състезателя за изключително професионалното отношение и му пожелава бързо възстановяване и много бъдещи успехи.