Отборът на Берое записа третата си загуба през сезона, след като загуби с 65:72 гостуването си на вицешампиона Лукойл Академик, в мач от VI-ия кръг в Националната баскетболна лига, съобщават от старозагорския клуб. 

Въпреки поражението обаче „зелено-белите” изиграха много силен двубой, в  който показаха, че са готови за битка срещу хегемона на българския баскетбол. 

Дори без един от основните си реализатори в лицето на Тихомир Желев, старозагорци бяха напълно равностойни на своя именит съперник, като малко не им достигна да нанесат и първа загуба на Лукойл.  

Домакините стартираха много силно срещата, като за по-малко от минута резултатът бе  10:0 в тяхна полза. Берое отговори с 2 точки на Венци Петков, като постепенно старозагорци заиграха по-добре и пасивът им бе намален до 5 точки.  

Точната стрелба на Лукойл от далечно разстояние обаче поддържаше преднината на „студентите”, която в края на първата част бе 12 точки при 25:13.

В началото на втората четвърт играчите на Лукойл продължиха да играят солидно, увеличавайки  аванса си на 15 точки. Беройци обаче отново не позволиха на съперника да се отскубне и след серия от 8:0 стопиха изоставането си на 7 при 30:23. 

До края на частта разликата от седем точки се запази като  полувремето приключи при 36:29 в полза на „студентите”.

След почивката двата тима продължиха с надлъгването. Подобно на първите две части и в третата вицешампионите стартираха по-силно, като преднината им скочи на 15 точки. 

Сценарият обаче отново се повтори – заралии отново успяха да се върнат в мача, след като съкратиха пасива си до 8 точки в края на частта – 52:44 за Лукойл.

Последните десет минути от срещата преминаха на много високо ниво като и двата тима се вкопчиха в свирепа битка за всяка точка. До края играчите на Любо Минчев дадоха всичко от себе си, но не успяха  да поднесат най-голямата изненада от началото на сезона, губейки с 65:72. Днешният двубой бе дебют на новото попълнение на Берое Велислав Гълъбов.

За старозагорци Майк Блек бе най-резултатен с 22 точки. С двуцифрен точков актив завърши и Венцислав Петков, който наниза 11.

За победителите Чарлс Томас реализира 15 точки. В следващия кръг тимът на Берое почива, като „зелено-белите” подновяват битката в НБЛ на 3 декември с домакинство срещу шампиона на България – Левски София.