След победата на Гана над Мароко (2:0) и класирането за четвъртфиналите в турнира за Купата на Африканските нации, „черните звезди” бяха пуснати в почивка за 24 часа, като награда за успеха. Ганайците бяха разпуснати по домовете, но радостта на играчите на бе за дълго, тъй като получиха забрана да правят секс по време на почивката.

Старши треньорът на тима бе категоричен, че националите не бива да стигат до интимности с половинките си. Според специалиста играчите трябвало да си починат в семеен и приятелски кръг след трите мача от груповата фаза на турнира, но това не включвало секс. Следващият двубой на Гана, който ще се проведе в неделя, е срещу Нигерия.

Забраната била издадена от наставника, тъй като според него футболистите му не бивало да изразходват енергията си за подобен вид дейности.

Според треньора, отборът в момента е извървял само половината път към турнира, като пред тима има само още три мача. Наставникът обаче прояви чувство за хумор, че футболистите му ще имат много време за секс, но след като спечелят надпреварата.