Защитникът на Челси Бранислав Иванович призна, че не подозирал за възможността да пропусне финала в Шампионската лига, ако бъде декориран в жълто в ответния двубой срещу Барселона.

„Сините“ от Лондон стигнаха до героическо равенство 2:2 на „Камп Ноу“, а сърбинът направи много силен мач в центъра на отбраната при липсата на изгонения Джон Тери и напусналият поради контузия Гари Кейхил. Въпреки това Иванович получи жълт картон при протестите за отсъдената в полза на Барселона дузпа и ще бъде наказан за финала в Мюнхен на 19 май.

„Не очаквах реферът да ме санкционира за реакцията ми, а и не знаех, че съм застрашен от наказание“, каза бранителят. „Шампионската лига и футболът са като живота – не можеш да върнеш времето назад. Трябва да гледаш единствено напред. Бях много щастлив, защото се класирахме за финала. Ние си го заслужихме, макар и с доза късмет. Отбранявахме се по фантастичен начин.“

„Мисля, че разполагаме със страхотни играчи и добър състав. Точно затова сме на финала и трябва да играем като един и да не преставаме да вярваме. Много малко хора вярваха в нас, но ние не спряхме нито за миг“, завърши Иванович.