В Челси в момента празнуват класирането на финала в Шампионската лига, след като на полуфиналите детронираха Барселона след 2:2 в реванша в Испания, но мениджърът на сините Роберто Ди Матео вече има неприятни новини преди големия двубой на Алианц Арена в Мюнхен на 19 май.

В битката за трофея, където съперник ще бъде Реал Мадрид или домакина Байерн Мюнхен, лондончаните ще имат много сериозни кадрови проблеми, тъй като цели четирима титуляри ще бъдат наказани.

Това са капитанът Джон Тери, който получи червен картон на Камп Ноу. Аут за финала са още колегата му в отбраната Бранислав Иванович и халфовете Раул Мейрешел и Рамирес, които получиха нови жълти картони в Барселона и поради натрупани такива няма да играят в мача на сезона.

Контузия в реванша с каталунците получи Гари Кейхил, който бе принудително заменен от Жозе Босингва. Ако английският национал не се възстанови до Мюнхен, то Ди Матео ще трябва да прави защитата си за финала без трима от титулярните си бранители и без двама от основните си халфове.