Цветана Пиронкова допусна своята втора загуба в турнира на шампионките Garanti Koza WTA,  с което на практика загуби шансовете си за полуфиналите.

Пловдивчанката отспъти на германката Андреа Петкович с 5:7, 2:6.

След два часа и седем минути игра Цветана допусна отново да бъде победена, след като във вторник отстъпи на Доминика Цибулкова на старта на турнира. 

Първият сет, който определено беше най-дългият досега в турнира, беше  оспорван, като двете си размениха по един пробив в началото. След това Петкович успя да пробие още два пъти и въпреки пробива на Пиронкова дошъл във важния момент при 5:5 след час и 27 минути игра Петкович отново проби, взе си сервиса и спечели сета със 7:5. 

Във втория сет Пиронкова започна със сервис и го взе, независимо, че за кратко отсъства от корта, заради проблем с палеца на крака си.
Последва гейм на нула за Петкович, която определено показа по-агресивно лице в тази част. След доста оспорван трети гейм, който на няколко пъти стигаше до равенство, Цвети успя да поведе с 2:1, но Петкович изравни при своя сервис. 

До края на мача Петкович наложи доминацията си на корта и съумя да пречупи Пиронкова с 6:2, а с това да спечели и мача. 

След като загуби от Доминика Цибулкова в първата си среща и сега от Андреа Петкович, Пиронкова на практика изгуби шансовете си за класиране на полуфиналите на турнира. В следващия си мач от турнира Пиронкова ще играе с Карла Суарес Наваро, а Петкович ще премери сили с Доминика Цибулкова в другата среща.