Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова не успя да поднесе една от изненадите във втория кръг на US Open и да отстрани поставената под номер девет в основната схема Йелена Янкович. Нашето момиче проведе сериозна битка със сръбкинята, но в крайна сметка падна с 0:2 сета (5:7, 4:6). 

Цвети даде всичко от себе си да затрудни именитата си съперничка. В първия сет пловдивчанката се държеше добре на корта и успяваше да вземе подаванията си. Янкович обаче също беше безкомпромисна на свой сервис и не позволи българката да получи точка за пробив. 

Всичко вървеше равностойно до 5:5, когато настъпи неочакван срив в играта на Пиронкова. Тя направи поредица от непредизвикани грешки и допусна да бъде пробита на нула. В следващия гейм сръбкинята също беше безупречна и затвори частта в своя полза, без да позволи на нашето момиче да направи и точка. 

Цвети преодоля този временен срив по време на паузата между двете части и започна отново да се надиграва и да се бори за всяка точка с противничката си. Тя имаше някои трудни моменти в частта, но се справи с тях. 

И всичко вървеше равностойно до изключително важния седми гейм в мача. Точно тогава Пиронкова поведе с 30:0 на свое подаване, но беше притисната от Янкович, която стигне до три поредни точки и възможност за пробив. Опитната сръбкиня нямаше нужда от повторна покана и взе разиграването в своя полза, за да пробие решително в този сет. 

След това затвърди пробива си, за да поведе с 5:3. Пиронкова върна един гейм и запази шансовете си живи до самия край, като дори отрази и един мачбол, но бившата номер едно не допусна срив и спечели мача, класирайки се за третия кръг.