Големият сблъсък между Григор Димитров и Анди Мъри ще се проведе в неделя по обяд. Очаква се около 12.00 часа двамата тенисисти да излязат в мача от 1/8-финалите на Откритото първенство на Австралия.

Преди двубоя между Григор Димитров и Анди Мъри, на Централния корт в Мелбърн, ще се изиграят четири срещи. Един от мачовете е на приятелката на българския състезател – Мария Шарапова. Рускинята ще се изправи срещу китайката Шуай Пън.

Непосредствено преди Димитров и Мъри ще се изправят една срещу друга Симона Халеп и Янина Викмайер.

Както вече стана ясно самият британски тенисист обяви, че очаква труден мач срещу българина в четвъртия кръг на турнира.

В изминалия кръг Анди Мъри преодоля португалеца Жоао Соуза с 6:1, 6:1, 7:5, докато първата българска ракета трябваше да играе 5-сетов мач (4:6, 6:3, 3:6, 6:3, 6:3) с кипъреца Маркос Багдатис.

Шотландецът ще получи своя шанс да отмъсти на българина за загубата си на „Уимбълдън“ през миналата година, както прокламираха британските медии преди началото на турнира в Мелбърн.

Това ще бъде седмият мач от тяхното съперничество, в което Мъри има превес – 4 срещу 2 победи. Като изключим миналогодишния успех на Гришо на тревата в Лондон, другите им срещи неизменно са на твърди кортове.  

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Следвайте Gong.bg във Фейсбук и в Туитър за още новини около Григор Димитров

Следвайте и Ники Александров на личните му профили - Фейсбук и Туитър