Григор Димитров ще започне срещу квалификант петото си участие на US Open от втората част на горната половина на схемата. През миналия сезон българинът за първи път успя да прескочи откриващия си мач и стигна до осминафиналите в Ню Йорк. Жребият нататък става по-коварен за таланта ни - във втори кръг го очаква винаги опасният Михаил Кукушкин или Йен Хсун Лу, а в трети дебне защитаващият титлата си Марин Чилич, информира tenniskafe.com.

Хърватинът изпитва много сериозни проблеми да докаже, че трофеят му през 2014-а не е сензация, която няма да се повтори и изглежда като изключително приемлив жребий за първата ни ракета. Чилич е спечелил единствения си двубой с Григор със 7-5 7-5 през миналия сезон в Бризбейн, но ако българинът успее да детронира шампиона, най-сериозното име преди четвъртфинала е това на Давид Ферер, който до последно беше под въпрос заради травма. За евентуално място на полуфиналите, Григор може би ще трябва да мине през Кей Нишикори.

В първата част на горната половина може да видим 45-ото издание на най-сериозното като брой мачове съперничество в тениса, сблъсъкът между Новак Джокович и Рафаел Надал. Световният №1 потегля срещу Жоао Соуза и няма много сериозни препятствия до евентуалния дуел с Рафа. Матадора обаче ще започне с един от най-обещаващите младоци в тура - Борна Чорич. Звездата на хърватина изгря именно след триумф над Надал през миналия сезон в Базел. Ако преодолее Чорич, двукратният шампион на US Open вероятно на осминафинал ще трябва да се изправи и срещу Фелисиано Лопес, който го спря на Мастърса в Синсинати.

Долната половина на схемата ще ни предостави взривоопасен сблъсък между Анди Мъри и Ник Кирьос още в първия кръг. Шотландецът трябва да внимава и за Кевин Андерсън в тази трета четвъртина, където на четвъртфинал може да се изправи срещу Стан Вавринка. Швейцарецът потегля с Алберт Рамос, а на пътя му са доста тенисисти с бомбен сервис като Жил Мюлер, Джак Сок и Ернест Гулбис.

Роджър Федерер със сигурност трябва да е доволен от жребия си, защото започва с Леонардо Майер в най-долната част на схемата и не се вижда, кой може да го спре по пътя към полуфиналите. Последната стъпка към тази цел може да е Томаш Бердих, срещу когото Маестрото води с 14-6 в преките двубои и е спечелил последните си 3 мача. В добавка, при поражението от Александър Долгополов в Синсинати, чехът показа, че не се намира във впечатляваща форма.