Най-силният британски тенисист Анди Мъри демонстрира самочувствие преди мача си с Григор Димитров на осминафиналите в Мелбърн утре на обяд българско време. Шотландецът твърди, че е уверен в силите си и няма от какво да се притеснява преди мача с българина. 

Последната среща между двамата на турнир от Големия шлем беше на Уимбълдън миналата година. Тогава Гришо мина като товарен влак през Мъри пред собствената му публика, но сега бившият номер две в света не смята, че такъв мач може да се повтори. 

"И на най-великите тенисисти в света се случва да имат по няколко лоши мача в годината", сподели Мъри пред вестник "Дейли Телеграф" в навечерието на двубоя. "Лошото беше, че всичко това стана на "Уимбълдън", но може да се случи на всеки в индивидуалните спортове."

"Ако погледнете имена като Андре Агаси и Пийт Сампрас, дори и те са имали по няколко слаби мача в годината. Но сега заради постоянството, което демонстрират Федерер, Надал, Джокович и когато се случи нещо подобно, всички те питат какво става!"

"Сега обаче не очаквам да има такъв спад в играта ми. Спокоен съм, уверен съм в качествата си, всичко е наред и просто няма причина, поради която да съм притеснен преди този мач. В следващите няколко дни всичко ще е наред с мен", сподели Анди Мъри.