Кампанията „Пожелай успех на българските олимпийци“ бе официално открита с кратка церемония в Кино Арена Младост. Инициативата има за цел да свърже феновете с българските спортисти.

Тя организира с подкрепата на Българския олимпийски комитет и чрез нея всички посетители на четирите Кина Арена в столицата ще имат възможност да отправят своите сърдечни пожелания към българската олимпийска делегация на специално инсталирани на входовете стени.

Кампанията беше официално открита на церемония от Белчо Горанов, генерален секретар на Българския олимпийски комитет.

Сред гостите на събитието беше прославеният олимпийски медалист Йордан Йовчев. „Кампанията отправя силни послания към нашите олимпийци, които са в синхрон със стила на инициаторите - да са бързи, гъвкави, силни, успешни. Нека пожелаем успех на нашите в Рио. Сигурен съм, че всички олимпийци са добре подготвени, нека ги подкрепим за изявите им в Рио,“ каза Йордан Йовчев.

Най-вълнуващите послания ще бъдат събрани на постер, който ще бъде връчен на представители на българските олимпийци при заминаването им за Рио де Жанейро, които ще го отнесат при българската делегация в олимпийското село.