Българските състезателки по борба Елица Янкова (категория до 48 кг), Мими Христова (58 кг) и Тайбе Юсеин (63 кг) отпътуваха тази вечер за участието си на олимпийските игри в Рио де Жанейро. Треньори на тима са Серафим Бързаков и Петър Касабов.

Делегацията беше изпратена на летище "София" от петкратния световен шампион по борба Александър Томов. Серафимов Бързаков заяви, че състезателките са подготвени за олимпиадата и очаква само те да са спокойни.

"Не мога да говоря за очаквания. Важно за мен е, че всичко мина нормално, подготовката мина нормално, здрави са момичетата. Надяваме се там да имаме лека ръка, първо аклиматизацията да мине нормално, жребия и се надявам те да покажат това, на което сме ги учили, и им пожелавам успех."

"Имаме достатъчно време за аклиматизация. Нямаме проблеми с контузии, това е най-важното за нас. Важно е също момичетата да са спокойни, да се настроят. Аз съм им казал, че това е едно тежко състезание, но не трябва да се настройват, че е последно за тях. Искам да се чувстват нормално, да са спокойни, те могат се сборят с всички", заяви Бързаков.

Елица Янкова и Мими Христова не искаха да говорят с медиите преди заминаването, а Тайбе Юсеин беше доста лаконична. "Не искам да говоря за очаквания. Просто искам да покажа това, което мога. Във форма се чувствам", заяви Юсеин.