През годините често са се появявали информации, че по време на Олимпийски игри, олимпийското село, в което са настанени всички спортисти, се превръща в място за сексуални удоволствия във времето, в което участниците на Игрите не тренират или не се състезават.

Легенди или не, всъщност се оказва, че в Рио има и актуални данни, които ни карат да мислим, че тези информации действително са верни.

Доказателствата идват от говорителя на мобилното приложение Tinder, който разкри, че огромен брой от спортистите в Рио използват апликацията.

Tinder е популярно приложение за запознанства, което най-вече има славата на място, в което можеш лесно да намериш сексуален партньор, който се намира на близко разстояние до теб.

Според говорителя на Tinder Росет Памбакиан, използването на приложението в Рио е придобило внушителни размери, откакто Олимпиадата започна, а това важи най-вече за района на олимпийското село.

„Съвпаденията” в олимпийското село са се увеличили със 129% през уикенда и компанията очаква тази тенденция да продължи, според думите на Памбакиан.

Апликацията бе доста използвана и на предишната лятна Олимпиада в Лондон, както и на зимната в Сочи преди 2 години. Сред популярните спортисти, забелязани да имат профил в нея, е плувецът Райън Лохте.

На база на всичко това не е изненада и информацията, че 11-те хиляди спортисти в Олимпийското село имат на разположение около 450 хиляди презервативи.